ads

Saturday, August 29, 2009

dUgaAn pErtAma ku diBuLan RamAdHan....

Assalammualaikum....

erm...dugaan2...selalunyer dugaan yg biasa aku hadapi dibulan Ramadhan ini selain dari menahan diri dari lapar dahaga, kena jaga mata dari pandangan2 yg biasanya menjadi nikmat pemandangan sebelum2 ni..hehehehe(korang paham kan aper aku cakap...untuk mimi..sori bukan abg nak tengok..dah diorang lalu depan mata takkan nak pejam, kang langgar tiang plak...hukhukhuk...)..tapi ramadhan kali ni dah memberi aku dugaan yg pertama, aku terima dugaan ni redha, mungkin Tuhan kasih n sayang sangat kat hamba nya ini, tu sebab dier bagi dugaan sket...

Jumaat lepas (28/08/09), betul2 kat depan opis aku...keadaan yg aku tak sangka akan berlaku kemalangan, tapi terjadi haritu...yg lebih malang, kemalangan ni melibatkan aku n keta kancil aku...uuwwaaaaaa uuuwaaaaa (raungan batinku....sebaik keta ni dah jadi keta kerja aku, kalau keta utama aku mau meraung sampai 30 ramadhan aku dibuatnya..aper pun..uuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)...

aku citer sket la...jam menunjukkan kul 12.30 tengah hari...dengan niat n plan dihati masa tu, nak hantar barang n invois ke Kualiti Alam di seremban..budget kuar awal singgah ler kat Masjid KLIA untuk solat Jumaat, then terus ker seremban dengan harapan dapat sampai sana sebelum kul 3..disebabkan aku parking kat luar opis n barang yg aku nak hantar berat, so amik ler keta..dari pandangan aku dalam keta masa nak kuar parking ada satu keta jer yg baru masuk simpang..tunggu la dier lepas dulu then baru aku kuar parking, baru jer nak masuk perkarangan opis aku, secara tiba2 sebuah makhluk yg berkapasiti besar membawa muatan dengan kelajuan 40 batu nautica telah memotong aku tanpa aku sedari n masa tu aku dah menarik stering keta aku berat ke sebelah kanan...then aper lagi..berdentum ler....

adoyai......nak mencarut terkenang awak tengah berpuasa jadi tahan diri jerlah....sebaik aku lambat a few seconds, kalau awal sket mau dengan aku2 skali diseretnya skali....malas nak panjangkan citer..aku tak cakap per ngan driver lori tue, suro dier blah jer..(memang sikap aku malas nak citer panjang n menambah2 bende dalam kepala hotak...)



pandangan hadapan keta kesayangan aku nih..hukhukhuk...(ramai yg suro aku jual keta ni..korang tak paham wei..kereta ni ader sentimentel value kat aku...disebabkan terlalu sayang ler aku pakai gak keta ni..walaupun ada yg cakap aku dah macam gorilla naik keta ni...hukhukhuk)....sensitif ler plak (jeritan batinku menyindir... ah sibuk ler kau.....







ader sesapa tak yg nak sedekah bumper kancil kat aku...hukhukhuk...














kalau nak sedekah bumper, aper lah salahnya kalau sedekat skali cermin sisi keta ku ni hah....bulan2 ramadhan ni kan digalakkan bersedekah...









Erm..tu lah orang cakap..kemalangan tak berbau cam kentut kita..so berhati2 la ek...accident yg jadi kat aku tu jarak dier tak sampai 30meter pun...Aku terima jer lah dugaan ni dengan sepenuh hati..so pada kawan2 semua..aku nasihatkan berhati2 masa memandu....hargai nyawa anda dan orang tersayang...

adios..

Monday, August 24, 2009

SaYonAra TaiKo..The ShiP..n ShOeS...

31 August 2009 bukan sahaja seluruh rakyat dibumi malaysia ini meraikan hari kemerdekaan yg ke-52 tahun, tapi juga merupakan hari kemerdekaan buat Taiko service gasmaster Mr Por Soon Aik (Henry)...Henry yg kitorang gelarkan dier taiko ni telah berkhidmat selama 8 tahun di IPSH. tapi atas sebab2 yg aku sendiri pun kurang paham, so dier telah meletakkan jawatannya awal bulan ini.

Pada hari jumaat lepas, our bigboss Mr Ivan Tan telah mengadakan farewell party buat taiko di The Ship Damansara...dah macam cannibal dah aku tengok sorang2...hehehehe.. yg paling klakar semua kusut biler time nak order, tapi biler bab melantak tak kusut plak....hahaha, almaklumla tempat high class, maner biasa nak order bende2 camni...sebaik ader bigboss yg tak kedekut belanja tempat2 camni, kalau tak tak tau ler biler nak merasa....thank you la Ivan....

Berita pemergian taiko ni agak mengejutkan ler jugak...yer lah, lepas ni kitorang dah kena start hidup berdikari dan belajar menjadi penapis kepada diri sendiri..selama ni bukan tak berdikari cuma kalaiu ada masalah yg agak rumit kita ada taiko untuk setelkan atau sebagai penapis pada diri kita...tapi tak per, InsyaAllah dengan segala ilmu yg diberikan rasernyer kitorang mampu untuk hidup tanpa taiko....


Zam, selaku senior dan juga wakil service department menyerahkan waatikah terakhir buat taiko...hehehe...(dier nak bagi ucapan..tapi goyang n sedikit bacul..hahahaaha)











Ini lah keluarga IPSH Gasmaster Sdn Bhd...tak yah kenalkan lah ek...bukan korang kenal pun...mungkin tahun depan nama IPSH Gasmaster turut ditukar sebab pertukaran tampuk pemerintahan...
(masa ni muka sabar menanti makanan jek...terpaksa senyum sebab ada kamera..)









aksi cannibal dari senior..orang patutnya sedih2 taiko nak blah..dier bantai makan tak hingat...pastu complain daging kurang masak ler...aper ler...dah kau minta medium well memang ler tak masak sangat...apadaaa...









ni plak hidangan starter aku...fresh orange, bun with butter and salad....















Sup pilihan aku..seafood tom yam..terbaik gak rasernyer...cuma aku sempat merasa seketul jer sotong..isi yg lain budak2 cannibal dah bedal..masa order tanyer nak sup, semua tak nak..biler aku nyer sampai semua capai sudu..ceh...









main dishes aku..rib eye steak..medium well. bersama sweet corn, baked potato brukoli n tomato..orang tu kater jangan amik welldone sebab keras n tak sedap..so try jer lah...ada raser2 cam cannibal gak..tapi ok lah..sedap n kena la ngan tagline diorang ni..The Best Steak In Town..







hahaha..kita tinggalkan jap citer2 yg berlaku kat The Ship..ada citer lagi klakar yg berlaku kat opis...ni ler orang cakap..jangan tamak..orang tamak selalu rugi..hahaha..
Alkisahnya..ada TM sorang ni, berlagak nak order safety shoes yg mahal..harga aku boleh cakap lebih rm200..orang lain semua pakat amik yg bawah rm200..dier taknak sebab IMEJ katernyer..dier nak pakai yg executive nyer...skali biler barang sampai..amik kau...ala2 executive b*p*K dah aku tengok kasutnya...hehehehe..jangan marah bro..bukan aku sorang cakap camtu..semua bebudak bersetuju ngan aku..hahahahaha



disebabkan pemilik asal kasut ni takder masa ni..so dengan sukarela dipaksa..saudara Z bukan nama sebenar telah bertindak selaku model bidan terjun...


















identiti terpaksa dirahsiakan untuk keselamatan..hahahaha..kunun seksi ler tu sengseng lengan camtu..














ni lah dinamakan bidan terjun..stokin pun tak sempat nak pakai..ni ler rupa paras executive safety shoes yg dipilih oleh TM...hehehe











Ok ler..pada taiko, kami dari service department mengucapkan selamat maju jaya dalam kerjaya n hidup taiko...pada TM..F bukan nama sebenar, lain kali kalau nak jaga IMEJ...pepandai pilih kasut...hahahaah

adios....

Thursday, August 20, 2009

SaLam RamAdHan.....

7..8..6..

Assalammualaikum....

Alhamdulillah, ku panjatkan kesyukuran kehadrat Ilahi, ku panjangkan Shalawat dan Salam pada junjungan ku Nabi Muhammad S.A.W juga untuk segenap keluarga dan sahabatnya serta sesiapa sahaja yg menyerukan dakwahnya hingga hari akhirat...

InsyaAllah, lusa seluruh umat islam di Malaysia dan diseluruh dunia akan menunaikan rukun islam yg ke-empat...Berpuasa di bulan Ramadhan....

Ramadan (b. Arab: رمضان, terjemahan harfiah: "panas terik") (biasa digelar "Ramadan Al-Mubarak") adalah merupakan bulan yang ke-9 dan bulan paling suci di dalam kalendar Islam. Seperti bulan Islam lain, bulan ini mempunyai 29 atau 30 hari. Pada bulan ini umat Islam ini diwajibkan berpuasa seperti yang termaktub dalam al-Qur'an yang bermaksud:

Bulan Ramadan, yang di dalamnya diturunkan al-Qur'an sebagai petunjuk bagi manusia dan keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk dan (menjelaskan) perbezaan (antara yang benar dan salah). Oleh itu, barangsiapa di antara kamu hadir di bulan itu, maka hendaklah dia berpuasa pada bulan itu...

surah Al-Baqarah, ayat 185







Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan kerana dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);

* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;

* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah saw pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali

Dikesempatan ini, aku dan isteri ingin memohon seribu kemaafan dan keampunan kepada seluruh keluargaku, saudara-maraku, kawan2ku sekiranya ada terkasar bahasa, tersilap tuturkata dan tingkah laku...mohon diampunkan...aku hanya insan lemah yg sering melakukan kekhilafan...

Wassalam.....

Saturday, August 15, 2009

wOrk oR fAmiLy????..........


what you gonna to choose???? WORK.. yg menjadi sumber pendapatan hidup dan juga untuk menampung perbelanjaan keluarga atau FAMILY.. yg menjadi teras dan kekuatan untuk hidup anda.....

from your boss opinion, jobs or work is the most priority thing that you should dahulukan and family matter keep aside and most propably become number 2 or 3 in your life...why he would say that??? it is easy..if you dont have work how you gonna to generate your family income?? how you and your family will survive in this kind of world that money is the most wanted thing....if your boss is not satisfied with your job an you will get fired, are your family can help you to find a job? to settle your house rent, your car loan, your personal loan, your study loan and bla bla bla.......????

bayangkan kita tak der kerja...kalau perempuan tak per ler jugak sebab ada suami yg nak tanggung n kalau tak kahwin lagi mak bapak kat kg pun tak kisah nak jaga, abis2 menyampah pun dikahwinkan jek...tapi kita lelaki??? takkan nak harap ehsan mak bapak sedangkan mak bapak mengharapkan kita, n takkan ler kita nak biarkan isteri plak yg kerja..dayus tu dan menjadi kesalahan besar dalam agama kita...
'tak per lah ayg, abg baru kena berenti n abg ingat nak berehat ler setahun dua ni..abg pun setakat goreng telur, tumis sayur, nasi goreng semua boleh buat...ayg gi kerja jer lah..'... takkan ler kita sebagai suami tergamak nak buat camtu...

oouuhhh...that's all i can say....


from your side or you inner side said that family is the most priority matter in your life??? if you thinking about works..work..work and work...yeah you become somebody in your company and generate good money BUT are you happy?????? your family will pushing you aside because you're not participate in all family occasion...hubungan kekeluargaan mungkin akan ada jarak pemisah..... from your point of view, give it money to your parents every month is good enough for you... are they satisfied that????

oouuhhh,,...again..thats all i can say...

so..which one you gonna to choose?????

aku??? kalau disuruh memilih antara salah satu antara diatas..aku pun tak tau nak cakap yg mana.. dua2 penting dalam hidup..sometimes kena ada pengorbanan dalam hidup...kalau rasa boleh nak seimbangkan antara keduanya itu sangat bagus.... tepuk dada tanyer ler nak makan per pagi ni, tengah hari ni, petang ni, n malam ni...

adios...

Sunday, August 09, 2009

bakTiku paDa rUmah...tOmmY n diRiku....

7..8..6..
Assalammualaikum...

hrmm...semalam punya ler sengal sampai tak tau nak buat per...setelah ku pikirkan dan hasilnya padat sungguh jadual aku harini...(padat ker...bangun jek dah kul 10...pastu bleh tertido balik....hakhakhak...padat gak ler tu...)

man bangun.....(jeritan batinku kepada fizikalku...) setelah jam menunjukkan angka 11.30pg....(ok ler tu masih pagi kan...) dengan gaya lemah gemalai n bermalas-malasan...terus masukkan baju kotor (stock seminggu ni...) n basuh....sementara tunggu basuhan tue...sempat gak ler menonton tv sekejap sebelum terasa kemasaman badan dah berada pada tahap kritikal n...(kau sepatutnya dah kena mandi bro...jeritan batinku lagi....)

20minit kemudian....

hrm...kan dah wangi..,(skali lagi jeritan batinku...)..layan berita sukan jap sambil alih2 siaran tengok aksi ulangan friendly real madrid vs toronto..(tengok ronaldo struggle untuk sesuaikan diri...kaka nyer aksi lagi terbaik....)..then panaskan engine keta n gi makan kat warisan memandangkan ianya arah sehala untuk aku membayar hutang kad kreadit citibank aku selepas itu....

then balik rumah menyengalkan diri sambillayan hindustan sebelum sekali lagi tertidur....zzzz..zzzzz..zzz untuk beberapa ketika...terjaga pun sebab terima sms najib suro aku handle budak2 game bola tampar kat meru 3, dier ada hal datang lambat...(adoyai...baru ingat nak lambatkan diri....jeritan batinku mencelah sekali lagi...)

Sebelum sampai meru 3, sempat singgah beli burger..(mana nak kurus...sebelum game dah melantak....tapi habit ni bukan baru..dulu masa aku aktif main takraw, kalau aku tak kena burger sebijik n benjo sebijik aku tak leh nak perform....(pelik tak...) tapi memang kenyataan...member2 semua akan ingatkan aku suro melantak dulu sebelum main...baruler boleh meletup2 time melibas...hehehehe)...confirm kau takkan kurus camni man....(aku hentak gak jeritan batinku ini....)




aku ingat aku dah lambat dah...tapi setelah sampai..muka2 ni jer yg ade,,,,adoyai....













nak tau aper yg berlaku masa ni...layari...gb4b@meru







melepaskan lelah lepas bersukan....(tu melantak lagi ler tue....jeritan batinku cuba menyindir...)...hakikatnya memang aku makan pun...hahahaha










Balik jer...mandi2 n lakukan beberapa perkara wajib.,.... terus kluarkan basuhan tengah hari tadi n jemur....(pergh...dah macam orang gaji ler plak....ni ler nasib tinggal bujang....)

Then...aku terpandang makhluk yg dah tak mandi untuk tempoh 3 minggu..tu pun kalau tak silap aku ler...ini aku perkenalkan........


hi...nama sy TOMMY....(tanyer sendiri kt tuan sy naper bagi nama tue...sy bukan suka pun...

Tommy ni jenis syrian..aku dah bela dier hampir setahun...dulu ada gak adik2 dier jenis roborovski tapi tak kekal lama...3 3 ekor mati...tak tau naper..last2 jaga dier sekor dah ler....








tommy: keadaan persekitaran rumah sy yg sengaja sy sepahkan untuk menarik perhatian tuan sy ni hah....aper tunggu lagi...bersihkan ler woi.....jeling2 plak....











tommy: ni ler kualat kutuk tuan sendiri...sampai la ni tak leh nak turun2 dari tadi...adoyai...help..help...help...










untuk tatapan mimi zarina zaabah jika anda rindu pada Mr Tommy...(aksi2 liarnya setelah aku tolong dier turun ker bawah.....)
video




tuan: hahahaahahah padan muka kau...saper suro liar sangat sampai aku kena kejar kau 2 kali...rasain goyangnya duk dalam tu....

batinku: kau tak kesian ker kat dier..dah ler dier tu besar letak plak dalam bekas kecik tue...nak bergerak pun susah...

tuan: argh.,,,lantak ler..bukan kau yg kena kejar kalau dier lari lagi...aku gak...






aksi rakus setelah mendapat persekitaran yg bersih n wangi......













tommy: aper tengok2...orang nak buang air pun nak tengok...pehal....














agak2..braper lama keadaan ni akan bersih seperti ini??????









hrm....adoyai...ader selonggok kain yg memerlukan belaian kasih sayang aku...

arg....biarkan ler, esok lusa pun bleh lipat..(jeritan batinku menjerit dari dalam...)....

?????

Wassalam....

Friday, August 07, 2009

aPa akU Nak bUat niE.......



adoyai.....

aper yg aku nak buat malam ni...padahal aku dah plan dari awal minggu lagi...Jumaat malam sabtu kebiasaannyer bebudak gb4b ni jadual pack....ada pingpong ler...futsal ler...tapi malam ni aku sampai tak tau nak buat per....Futsal cancel sebab takder team nak jadi sparring partner.....

pastu plan nak gi layan citer SETEM...dah lambat nak tempah tiket online...nak terjah jerk malas nak kuar umah awal sangat...ni semua sebab dah biasa sangat tempah online, datang OU terus masuk jek.....aper aku nak buat ni....hukhukhuk....

nak update pasal kehidupan aku...BORING...serius...kerja2 aku takder yg happening semuanya KUSUT n BOSAN...so dari aku membosankan kawan2 semua, baik aku tak citer kat korang....

dah la....aku raser cukup kut aku mengusutkan kepala aku sendiri n korang semua..,

adios....

Tuesday, August 04, 2009

Celcom Broadband are not recommended......(i'm sorry...)

Assalammualaikum....

it feels like...argghhhhhhhhhhh and want to break something........why am i feels this way?????all about the Celcom broadband...seriously I'm not recommended to you guys...I'm sorry to say this...

1st...why i need to use this broadband as my Internet communication rather than using streamyx or something else...disebabkan aku ni selalu outstation dan memerlukan aku menggunakan internet untuk berkomunikasi dengan principle, so for me it's more comfortable using this broadband....

aku telah guna 2 jenis broadband, first skali aku guna Maxis broadband...maxis plak masalahnya coverage kat umah aku teruk...tengah mood 'dier' baik ok lah laju seperti yg aku harapkan..tapi biler sampai waktu giler dier, nak bukak email office aku yg paling kecik tu pun makan tahun....
lain2 takder masalah.....

tapi biler isteri aku sambung belajar kat Jitra Kedah dan amat memerlukan sambungan internet disebabkan dia ditempatkan di luar kawasan kampus...Then aku beli Celcom Broadband untuk kegunaan dier...so setelah menggunakannya aku dapati ada beberapa masalah utama kat Celcom Broadband yg menurut sales person masa aku beli ni beri jaminan kat aku Celcom Broadband is better than Maxis...

Masalah (1)..Celcom broadband tak leh guna untuk waktu yg lama...paling lama aku pakai 2 jam then lepas tu dier start 'bengong' dan melembabkan segala pergerakan computer aku....(masalah ni aku tak hadapi dengan Maxis broadband.....)
(2)..selalu ada masalah untuk sign in kat YM, yg mana bende jadi penting pada aku n isteri untuk berkomunikasi......setiap kali nak log in..'The password you entered is incorrect'...
(3)..Bila dah boleh log in ker YM, webcam memang tak leh guna...memanjang server busy....

in adalah masalah2 utama yg aku hadapi..aku tak pasti la kalau kawan2 lain guna takder masalah...tapi masalah ni bukan aku hadapi sorang tapi kawan2 wife aku yg guna celcom broadband kebanyakannya mengalami masalah yg sama...

Bukan nyer tujuan aku highlight kan benda ni sebab aku ada kepentingan kat mana2 syarikat telekomunikasi..tapi as pengguna aku rasa aku ada hak untuk suarakan sesuatu..dengan harapan pihak yg berkaitan take note benda ni ambil la tindakan yg sewajarnya....tapi pada yg guna internet untuk kat rumah saja, baik korang daftar streamyx jer lah....pada yg guna internet cam aku bersepah sana sini..buat masa ni aku suggest kan Maxis ler...

apa pun..Tepuk Dada Tanya Selera...

wassalam....

(yg bengang lg tensen...)

Sunday, August 02, 2009

SeArcH...diAwaN biRu.....

Assalammualaikum........




Salam Rock N rOll untuk semua....hehe..berbaloi-baloi rasernyer walaupun bermacam-macam halangan n kesukaran termasuk dari segi fizikal..(kaki lenguh..pinggang sakit...hidung sakit...berpeluh...n macam2 lagi ler) semata2 untuk sama2 menghangat Konsert Penghargaan Search Di Awan Biru yg berlangsung semalam (1/08/09) di Pusat Equestrian Bukit Kiara....

Usia Search dah menjangkau usia 28thn dipersada seni Malaysia ni n umur aku 27thn n inilah 1st time aku merasai gegaran muzik diorang ni...pergh..tak mampu ler nak cakap per lagi...Amy, Yazid, Nasir, Nordin, Hillary n even Kid..Gua Salute you all...lu orang memang LEGEND ler....






Keadaan di kawasan parking,,,n ini adalah pada pukul 6 petang dan jalan yg aku parking ni adalah susur keluar ker highway aper ntah.....teruk sungguh...











pemandangan dari tempat aku parking kereta...dah nampak dah malam ni memang pecah ler.....








Ditemani member baik aku Awen...gerak dari rumah kul 5.30 sampai kat Bukit Kiara dalam kul 6 camtu. Sampai jer kat Bukit Kiara dah rasa kemeriahannye dah..kereta2 bersusun tepi jalan yg mengakibatkan kesesakan yg agak teruk gak ler....Pada aku ler (mungkin ramai yg setuju dengan aku..), Pusat Equestrian ni tak sesuai langsung untuk adakan event sebesar ni..why am i say this.....There's no parking area for all fans yg datang haritu..n solution nya..diorang akan parking disepanjang bahu jalan kat situ...akibatnya..KESESAKAN JALAN RAYA....(sebaik aku sampai agak awal, kalau aku kluar lewat 20 minit dari planning, confirm aku pun akan sangkut skali dalam jammed...(itu adalah halangan pertama.....)



paperhal...makan dulu beb...menu petang tue..kebab ayam (erm tak mau nak komen bab rasa...), anak ketam goreng ( 3 singgit....), tongkeng/brutu/bontot ayam goreng, nugget n bebola sotong....air kelapa n air anggur yg manis giler bukan takat potong kaki tapi dari pusat ker bawah...(kena standby plastik untuk usus...hehehehe)







sambil makan ni ler hasil pemandangan sekeliling.....

























aksi2 terakhir sebelum masuk n kamera dirampas..hukhukhuk....


argh...tinggalkan cerita diluar kawasan tue...kalau ikut perancangan pihak pengurusan event, pentas dah di panaskan sejak dari jam 4petang oleh band2 Indie antaranya Pesawat, Revenge n Zip Ziller..tapi semuanya tak sempat aku layan..hahahaha..tunggu kuar radio jer lah untuk dengar lagu diorang....

Halangan kedua plak....sebaik jer nak masuk kedalam, baru tau DIGITAL CAMERA n VIDEO CAMERA adalah barang larangan untuk dibawak masuk...adoyai.....terpaksa ler serah barang larangan tu kat diorang...(dah la kemera hp aku rosak...terpaksa la guna kamera hp awen...so aper yg korang dapat saksikan kat sini, itu jer lah yg mampu aku kongsikan.....).
tapi tak leh nak salahkan diorang ler, sebab diorang akan buat rakaman konsert ini untuk dijadikan album live, so untuk hak exclusive n tak mahu ada rakaman2 amatur yg akan kluar dimana2 youtube n sebagainya terpaksa la diorang buat undang2 camtu...apo nak dikato...




suasana dari tempat duduk kitorang masa baru sampai...tenang jek...hehehehe













goodie bag (betul ker ejaan goodie aku tue ker goody...lantak la...) yg awen dapat lepas top up rm20 hinggit..nak tau aper isi dier....air tin revive, burger n poster Search...











Tepat jam 8mlm,...Ismahalil Hamzah (pergh bro..lama tak dengar celoteh lu...) bertindak selaku mc malam tue mengumumkan Republic Of Brickfield (ROB) akan memanaskan pentas n suasana buat seketika sblm Search ambil alih plak....ROB yg diketuai oleh Aru..(rambut lu bro...sampai kaki tu...terbaik..) menghangatkan suasana dengan rangkaian lagu2 reggae dari album 1st sampai ler yg terbaru...layan gak ler muzik diorang ni..walaupun 1st time dengar lagu diorang....hehehehe

Selesai...Aru n ROB perform...saat yg dinanti2kan oleh semua tapi.......(kecewa bro...)

Halangan ke-tiga.....Sepatutnya Search start perform kul 8,45 malam tapi sampai kul 9, pentas utama still gelap lagi..adoyai....rupanya kump. Search tersangkut dalam kesesakan kat luar daaa......cam yg aku cakap tadi, kawasan ni tak sesuai untuk buat event besar camni...peminat2 Search malam tue yg boleh dianggarkan dalam 10000-15000..diorang park kereta kat tengah2 highway..bayangkan ler 3 lane highway diorang bleh park selamba jek n just tinggalkan 1 lane laju jer untuk pengguna lain....mana tak jammed...adoyaiiiii....

tapi sebab semangat yg membara..tunggu gak ler n bersabar dengan kerenah2 segelintar manusia yg tak pandai hormat orang sekeliling...(ini halangan ke-empat) tiket harga rm58 lompat masuk ker tiket rm88 n rm150 n terus nak ke depan pentas,...adalah beberapa adegan tolok menolak n caci-maki...(aku pun terpaksa turut serta gak ler......naper ler tak bleh nak belajar hormat orang n persekitaran.....nak duk depan datang awal ler....)




persembahan Aru n replublic of brickfield...(kalau korang nak tau..pad ayg tak tau ler...Aru ni juga ada kumpulan muzik yg lain selain dari ROB, Koffin Kanser...group ni boleh dikatakan sebagai band Otai la dikalangan Indie band...










sempat gak ler.......














Berkat kesabaran...tepat jam 9.45 malam Search muncul dengan gimik permulaan yg dahsyat...start ngan montaj, letusan bunga api n lighting yg terbaik pada malam...pergh..terus semangat n jiwa metal aku menyerap masuk...(halangan yg ke-lima..) tapi baru lagu ke-2 (Balada Pemuzik Jalanan...), tengah sedap2 Din goreng gitar bekalan elektrik plak terputus.....adoi......sebaik takder rusuhan malam tue...risau gak....lebih kurang 5 minit gak ler konsert tergendala...tapi sebaik bersambung balik dengan lagu Laila..Namamu teratas, Amy n the gang terus menghangatkan keadaan malam tue....Search..gua memang respek giler ler ngan korang, aku rasa lebih dari 25 lagu dari album Cinta Buatan Malaysia sampai ler ker album Gothic Malam Edan korang perform malam tue selama 2 jam 55 minit, aku tak nampak korang pancit pun...padahal diorang semua ni rata2 seusia bapak aku...lebih separuh abad tapi still perform cm zaman diorang muda2 dulu...paling terbaik tentulah Amy...still maintain vocal dier dari start sampai habis....TERBAIK...

halangan ke-enam,,, 10 lagu pertama aku boleh cakap kualiti sound system tak berada pada tahap terbaik untuk konsert sebesar ni...mic Amy tengegalm timbul,...sound gitar din mengatasi sound lead Gitar Hillary....tapi sebaik kemantapan diorang, benda ni jadi masalah kecil jek...still layan ler....

Suasana sekeliling tak yah nak citer lebih ler, memang happening giler...aksi2 biasa seperti melompat...head banging tu dah jadi perkara lumrah dalam konsert rock camni....(aku ni pun dah sakit tekak...sebab menjerit skali...pergh...)




Kemunculan Search yg dinanti-nanti kan....















lu pun sempat gak.......













Ini rakaman sket yg boleh aku kongsi ngan korang.....kualiti audio n visual memang teruk...so kepada pihak yg berwajib tolong ler jangan saman atau amik tindakan kat aku ni yer...aku ni orang susah...hukhukhk...sekadar kenangan jek untuk hidup aku...bleh tunjuk kat anak2 aku nanti..hehehe
video

Konsert bertambah panas biler kemunculan semula Kid masa lagu Isabella sampai ler ke lagu terakhir Fantasia BUlan Madu memang gempak.....pada aku ler...Kid menewaskan Hillary dari segi showmanship...memang lu pukul habis malam tu beb n bayangkan ler 2 gitaris diantara yg terbaik kat malaysia ni bergabung..confirm gempak...

pergh...memang berbaloi-baloi ler....walaupun ada macam2 halangan tapi still Search tiada tandingannya n aku tak nampak ada kumpulan lain lagi setakat ni yg akan jadi cam diorang.....ucapan terakhir aku...terima kasih kepada Search kerana memberi satu kenangan manis dalam hidup aku...

keep on rockin......

Wassalam