ads

Saturday, November 21, 2009

~mEngAmbiL kEseMpaTan....~

It's been a while since our lat vacation...seingat aku awal tahun ni masa tahun baru cina trip family aku dan mertua ker genting highland..so atas kesempatan berjaya melarikan diri pada hari khamis lepas..(hehehe..kalau la boss aku tau aku tak masuk opis petang khamis sebab gi jitra, confirm bonus aku tahun ni ditunda ke tahun hadapan...huhu..minta2 ler tak jadi camtu..).

aku gi jitra pun sebab nak amik wife aku yg akan bercuti panjang sempena cuti sekolah, so kitorang amik keputusan untuk cuti2 sambil meninjau kenangan hidup kitorang kat penang..aku dulu setahun kat penang, wife aku plak 4 tahun kat usm..lagipun rasa cam dah lama sangat tak jejak kaki kat penang ni..melintas jerk...

takder per citer pun sebenarnyer just pusing2 n cari tempat makan yg best2 yg mana setiap meal yg kitorang amik tu mesti la mengandungi tahap kolestrol tertinggi..hahahahaha
untuk hari pertama..kitorang di suggest kan untuk try Kapitan's Roti..hahaha..menu yg dicadang..roti naan cheese dan roti naan garlic cheese (kornag kira sendiri ler tahap leleh cheese n yg jadi isi kandungan dalam badan kitorang..hehehe..)..tu baru 1st order..so nak bagi sedap roti naan yg kitorang makan..kitorang tambah, chilli chicken and chicken tikka masala..hahaha nipaling sempoi..sebab kolestrol dier 3 kali ganda dari cheese kat atas...arghhh...lantak ler korang nak cakap per...
hhehe..tu baru makan petang kitorang..kalau kat penang ni korang tau ler menu makanan diorang..offcourse ler nasi kandar...so aku tak yah ler calculate kan kolestrol yg kitorang kumpul untuk 2 hari kitorang kat sini...

sajer jer kongsi bende ni ngan korang...kalau korang samai penang..jangan lupa call aku untuk tau tempat2 menarik untuk melantak..

adios...

3 comments:

cempeDak_wanGi said...

mak aihh...
terliur sungguh aku melihat nye.

PutRaMetaL said...

tu lu baru tengok jer tu bro...belum try lagi..angan lupa call aku kalau lu sampai penang n nak cari tempat makan yg best..

Bu Ninie said...

nanti bila aku balik SP mmg slalu singgah Penang. Keep ur hp on, nanti aku call. Ko suka cheese kan? Meh la try cheesecake aku nih. Mcm2 perisa ada..Support la sket biz member.. :P