ads

Monday, December 14, 2009

~xPdC rEuNioN - rAsoPaRisO~

ermm..lama dah tak bagi promosi percuma kat blog ni..so untuk edisi kali ni aku nak promote sket heavy metal group Malaysia yg dulu sangat gah sebagai Raja FunFair diseluruh malaysia..(aper lah nasib artis rock kat malaysia ni ek..hanya layak buat concert kat ceruk kg jek...)..

setelah beberapa tahun senyap tanpa sebarang publisiti..tau2 diorang kluar ngan album baru...jika album terakhir dulu dengan Ali sebagai vocalis..skang Mael dah kembali,..begitu juga ngan Zuar n Amy untuk completekan line up XPDC ni..pada aku..walaupun vocal Mael selalu semput compare ngan Ali tapi untuk XPDC..ni lah line up terbaik diorang...

malas nak citer panjang..album ni aku dah tau ader kat pasaran since last month lagi cuma aku jer yg tak sempat nak beli lagi...hehehe
album yg mengambil judul RASOPARISO yg bermaksud Budi Baik..(kalau korang ingat dulu diorang pernah gunakan judul Kita Peng-Yu yg bermaksud Kita kawan..mungkin nak naikkn balik semangat dulu2 tu yg diorang buat bende yg lebih kurang sama tuh..)..ada 13 lagu kesemuanya..ikut dari ulasan pihak wartawan yg dah dengar album ni..konsep XPDC still tegar lagi bersama Heavy Metal tapi diperberatkan lagi dan dipermatangkan lagi untuk tampil sedikit segar dari dulu..biasalah..skang ni pun ramai band indie yg tumbuh..so band2 otai cam diorang ni takkan nak bagi hasil yg sama jer cam dulukan...

so pada peminat2 XPDC..peminat2 Heavy Metal (macam aku....) ..dapatkan la album ni...kita sokong la produk tempatan kita...

adios...

3 comments:

Bu Ninie said...

tingat time skolah dulu korang layan jamming..chaiyokk..

PutRaMetaL said...

hahaha..zaman jahilliah aku dulu tue...

cempeDak_wanGi said...

aku dah beli bai cd album ni.
layan.....